A nőnapi virág kiválasztása sokszor feladja a leckét az uraknak. Cikkünkben egy kis segítséget szeretnénk adni, hogy a virágcsokrok, szálas virágok mellett milyen tartósabb és több ideig virágzó szobanövényeket érdemes keresni nőnap alkalmából.

A nemzetközi nőnap szinte az egész világon minden év március 8-án, a nőket, hölgyeket ünnepeli. A nőnapot 1917 óta tartják számon, Magyarországon 1948 óta ünnepeljük minden évben.

Bár ma már ez az ünnep elveszítette a kezdeti hagyományos jellegét, mikor is azokra a nőkre emlékeztek, akik megvívtak a nők egyenjogúságáért, a szabad munkavállalásáért több országban is.

Ma már egy kedves gesztus, ajándékozás lett, melyben a férfiak adnak leginkább virágot a hölgyeknek a tiszteletük kifejezésért. Bár ma már a nőnapi virágok mellett bonbonokat, csokoládékat vagy apró ajándékokat is sokszor adnak a férfiak a március 8-i nemzetközi nőnap alkalmából.

  1. Szobarózsa – nemcsak szobába, de kertbe is alkalmas nőnapi növény
  2. Primula – kis hölgyeknek és nagyoknak is remek nőnapi virág választás
  3. Édes és csodaszép hagymás növények nőnapra, például jácint
  4. Fokföldi ibolya – Saintpaulia ionantha – az időtálló nőnapi virág választás
  5. Gerbera – egyszerű, csodaszép virág még a legkisebbeknek is nőnapra
  6. Korallvirág – Kalanchoe Csodaszép, egyszerűen gondozható növény
  7. Lepkeorchidea – a legjobb választás hölgyeknek nőnapra
  8. Ciklámen – nagymamáink virága minden hölgynek nőnapra
  9. Azálea – Az elegáns nőnapi virág
  10. Vizifukszia – minden hölgynek, kolléganőnek remek nőnapi virág

Teljes cikk a következő weboldalon olvasható: https://viragbarat.hu/egyeb/nonapi-virag-10-tokeletes-viragzo-noveny-a-holgyeknek/