Nyugdíjasok számára KIEMELT lehetőségünk:

  Ápoló pozíció a Nyugodt Erő Nyugdíjas Szövetkezetnél! Amennyiben Ön nyugdíjas és szeretne még továbbra is az Egészségügyben tevékenykedni, akkor ez az Ön lehetősége! Nyugdíjának megtartása mellett dolgozhat rugalmas munkabeosztásban (igazodva az Ön igényeihez)...

Keresetek igazolása a nyugdíjbiztosítási adategyeztetés során

Mit lehet tenni, ha a társadalombiztosítás nyilvántartásaiban nyomát sem lelik olyan időszakoknak, amikor dolgoztunk? Milyen okiratokkal igazolhatjuk, hogy biztosítási jogviszonyban álltunk egy adott időszakban? Hogyan lehet okiratok hiányában egyéb hitelt érdemlő módon bizonyítani, hogy egy adott időszakban szolgálati időt szereztünk? Ilyen és ehhez hasonló kérdések ezrei alapján vélem úgy, hogy érdemes röviden összefoglalni a szolgálati idő bizonyításával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom >>

Közérdekű nyugdíjas szövetkezet és a tagok járulék terhei

Közérdekű nyugdíjas szövetkezetet 2017. július 1. napjától lehet alapítani. A nyugdíjas szövetkezetnek csak természetes személy tagja lehet, tehát ilyet semmilyen szervezet nem alapíthat, abban nem lehet tag. A szövetkezet tagjainak legalább kilencven százaléka olyan természetes személynek kell lennie, aki öregségi nyugdíjban (vagy átmeneti bányászjáradékban) részesül, továbbá a tagoknak személyes közreműködést kell vállalnia, de ez igen rugalmas formában megtehető.

Tovább olvasom >>

Ki mehet 2018-ban nyugdíjba?

2018-ban az 1954. második félévében született személyek töltik be a nyugdíjkorhatárukat, emellett azok a később született hölgyek is igényelhetik a nyugdíjukat, akik 2018-ban teljesítik a nők kedvezményes nyugdíja egyelőre idén is változatlan feltételeit.

Tovább olvasom >>

Milyen korlátok érvényesek 2018-ban a nyugdíjasok munkavállalásában?

Nyugdíjasok közszférában történő foglakoztatásához előzetes kormányzati egyetértés szükséges. 2018-ban is maradt az a szabály, hogy nyugdíj melletti munkavégzés esetén a nyugdíj folyósítását – a jogviszony létesítésének hónapját követő hónap első napjától a jogviszony megszűnése hónapjának utolsó napjáig – szüneteltetni kell, ha a nyugdíjas.

Tovább olvasom >>