Még jó pár napig alacsonyabb marad a hőmérséklet az ilyenkor megszokottnál.

Nem hozza meg az enyhe tavaszi időt március első hete. A következő napokban továbbra is a sokéves átlag alatt alakul a hőmérséklet. A héten és jövő hét első felében is fagyos reggelek indítják napjainkat, szinte mindenütt 0 fok alatt alakul a hőmérséklet, az Alpokalján, a Bakonyban és az Északi-középhegység nagyobb környezetében pedig időnként -10 fok közelébe hűlhet a levegő. Délutánonként ugyan pozitív tartományba emelkedik a hőmérséklet, de a legtöbb helyen 10 fok alatt, 5 fok közelében maradnak a maximumok.

Igazán azért télies idő sem vár ránk, ugyanis túlnyomórészt száraz idő várható. Kevés zápor, hózápor előfordulhat, de jelentős csapadékra, tartós fehérségre sehol nem kell számítani.

Nagyobb a bizonytalanság március 10-e után, ami egy esetleges melegebb periódust is jelenthet. Innentől a legtöbb modelltag már a sokéves átlaghoz hasonló, vagy magasabb hőmérsékletet vár, de a hosszú időtávlat miatt még nem lehet konkrét kijelentéseket tenni a jövő hét második felét illetően.

Teljes cikkért látogasson el a következő weboldalra: https://www.idokep.hu/hirek/hideg-napok-fagyos-reggelek-allnak-elottunk